BKT

Webbkarta  |  A-Ö  

Avläsning vattenmätare

För att mäta vattenförbrukningen har alla fastighetsägare en vattenmätare. Vattenmätaren sitter ofta i badrum, pannrum tvättstuga eller garage. Du som är fastighetsägare kan lämna vattenmätarställning i vårt formulär nedan. Vattenmätarens nummer hittar du på insidan av mätarens lock.

Mätaren ska läsas av minst en gång per år. Då får du en brev från oss, där vi ber dig rapportera in mätarställningen. Du kan också göra det via nätet med en kod som du får i brevet.

Du kan som privatperson också rapportera in mätarställningen på vattenmätaren när du vill, genom att ringa Servicecenter eller fylla i nedanstående formulär. Genom att läsa av mätaren oftare har du bättre koll på din förbrukning och riskerar inte att varken betala för lite eller för mycket.

Ditt och vårt ansvar

Du som fastighetsägare bär ansvaret för vattenmätaren. Som fastighetsägaren ska du se till att det finns tillräckligt med värme där mätaren är placerad. Om vattenmätaren ändå fryser sönder ska du kontakta Servicecenter, så att vi kan komma och byta mätare. Detta byte får du som fastighetsägare betala.

Kopplingar, ventiler, kranar och annat i anslutning till mätare är fastighetsägarens ansvar.

Byte av vattenmätare

Vi byter vattenmätare vart tionde år. Efter bytet kan det bildas lite kondens och ibland också luftbubblor under mätarglaset, som gör att det kan se ut som om det vatten i mätaren. Men detta är normalt.Samhällsbyggnad Bergslagen

Besöksadress: Industrivägen 7

Fakturaadress: Fack 760140

Tfn: 0587-55 00 00

E-post: forbund@sbbergslagen.se

Box 144. 713 23 NORA

Organisationsnr: 222 000-1487

R 067, 106 37 STOCKHOLM


Hemsida: www.sbbergslagen.se